Statusna pitanja zaposlenih na Univerzitetu u Sarajevu

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu, u četvrtak 19. marta, održana je TRIBINA Univerziteta u Sarajevu. Izlagač na tribini je bio prof. dr. sc. Berko Zečević, predsjednik Sindikata Univerziteta u Sarajevu.

Prof. dr. Berko Zečević je u svom izlaganju naveo da Sindikat Univerziteta u Sarajevu u potpunosti podržava napore Vlade Kantona Sarajevo da se ublaže negativni efekti recesije privrede kod nas, na živote svih žitelja Kantona Sarajevo, ali samo pod uslovom  da teret recesije bude ravnomjerno raspoređen na sve korisnike budžeta Kantona Sarajevo.

“Do smanjenja plaća zaposlenih na visokoškolskim ustanovama može doći samo kada se izvrši potpuno usklađivanje koeficijenata radnih mjesta prema složenosti i odgovornosti i kada vrijednost boda bude ista za sve korisnike budžeta.“ – istakao je profesor Zečević.

Prisutnima se također obratio i doc. dr. Ernad Korjenić, predsjednik Sindikata Prirodno-matematičkog fakulteta istakavši da su predstavnici Sindikata tog fakulteta već donijeli odluku o stupanju u štrajk.

Zbog veoma aktuelne teme predavanje je izazvalo veliko interesovanje i bilo je veoma posjećeno.

Prezentaciju u PDF formatu možete preuzeti OVDJE (3.03MB)

Printaj objavu Printaj objavu