ja_mageia

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Naslovnica
SINDIKAT UNIVERZITETA U SARAJEVU
Stavovi SUNSA vezani za nepoštivanje Zakona o VO, Kolektivnog ugovora i Standarda i normativa za djelatnost visokog obrazovanja na području KS Ispis E-mail
Petak, 19 Travanj 2019 12:36

Dana 18.04.2019. godine, ma ime Predsjedavajućeg Skupštine KS (broj 132-04/19), Premijera Vlade KS (broj 133-04/19) i Ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS (broj 134-04/19), upućeni su dopisi u kojem su dati stavovi Sindikata Univerziteta u Sarajevo vezani za nepoštivanje odredbi Zakona o visokom obrazovanju, Kolektivnog ugovora i Standarda i normativa za djelatnost visokog obrazovanja na području Kantona Sarajevo. Dopise u PDF formatu možete pogledati na brojevima dopisa u zavisnosti kome je upućen.

 
Saopćenje SUNSA: Podrška Ministarstvu obrazovanja, nauke i mlade Kantona Sarajevo na čelu sa ministricom Zinetom Bogunić Ispis E-mail
Četvrtak, 21 Ožujak 2019 09:43

Saopćenje Sindikata Univerziteta u Sarajevu

Sindikat Univerziteta u Sarajevu (SUNSA) ovim putem želi da iskaže punu podršku Ministarstvu obrazovanja, nauke i mlade Kantona Sarajevo na čelu sa ministricom Zinetom Bogunić u dosljednom poštivanju Kolektivnog ugovora i refromskim procesima u oblasti visokog obrazovanja i nauke.

Više...
 
Izvještaj sa sastanka održanog dana 11.01.2019. god. u zgradi institucija Kantonu Sarajevo Ispis E-mail
Subota, 12 Siječanj 2019 10:00

Dana 11.01.2019. godine u 9:00 sati održan je sastanak u Kantonu Sarajevo u vezi budžeta UNSA i načina implementacije Kolektivnog ugovora za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA.
Pored predstavnika Centralnog odbora Sindikata Univerziteta u Sarajevu (CO SUNSA), sastanku su prisustvovali predsjedavajući Skupštine KS, ministrica obrazovanja i nauke, ministar financija, pomoćnik ministra za obrazovanje i nauku, dva stručna saradnika iz ministarstva financija, prorektori za financije i nastavu i voditelj financijskog sektora UNSA. 

Više...
 
Danas isplata plata na UNSA Ispis E-mail
Petak, 15 Veljača 2019 12:00

Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo danas će isplatiti plate za sve uposlene u visokoškolskom obrazovanju. Ovo je prva isplata plata ovom sektoru od njihovog uvođenja u sistem trezorskog poslovanja i, kako su naglasili iz resornog ministarstva, one će biti isplaćene pet dana ranije od planiranog roka.

Više...
 
Informacija o aktivnostima CO SUNSA u cilju osiguravanja uvjeta za primjenu Kolektivnog ugovora Ispis E-mail
Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:00

Centralni odbor Sindikata UNSA je dana 07.12.2018. godine uputio novi dopisa Premijeru Vlade KS (Postupanje Sindikata Univerziteta u Sarajevu u slučaju pokušaja prolongiranja početka primjene kolektivnog ugovora). Također istog dana je upućen dopis i Senatu Univerziteta Sarajevu (Zahtjevi Sindikata Univerziteta u Sarajevu vezan za punu primjenu odredbi kolektivnog ugovora). Oba dokumenta možete pogledati OVDJE!

Zaključke Centralni odbor Sindikata UNSA, sa sjednice održane 10.12.2018. godine možete pogledati OVDJE! 

 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 1 od 2

PrijavaTrenutno aktivnih Gostiju: 5